Батькам та учням

11.12.2015 13:16
"Не збирай синові худоби, збери йому розум"

Українське прислів'я

        Батьки все життя віддають дітям найкраще. Дарують любов і тепло, підтримують і розуміють. Та інколи їм не вистачає терпіння для найдорожчих людей - дітей. Любов, прощення і терпіння є основою відносин батьків і дітей.

       Як часто у нас не вистачає часу на наших дітей? Усі інші справи нам видаються важливішими, ніж час проведений за спокійною бесідою поруч із дітьми. Але час навблаганний і кожному варто замислитись над тим, що він минає, навіть якщо попереду ще багато років життя.

       Сім'я - найдорожче, що є у людини. А рана завдана рідній людині може ніколи і не зажити. Будьте справедливі до своїх дітей.

       Чи замислювались ви над тим, що брак інтересу до справ ваших дітей може призвести до того, що вони після кількох марних спроб щось розповісти абож попросити поради, більше не звернуться до вас. Тоді може настати тривале відчуження. Проте, саме у сім'ї діти шукають розуміння, визнання, оцінку, співчуття і спокій.

        Замість спілкування діти отримують від батьків нові іграшки, телефони, мотоцикли, одяг за останньою модою, задоволення усіх захцянок. Годі тоді дивуватися егоїзму своїх дітей і непомірним "апетитам". Не відкупляйтесь від дітей, боячись що вони "вкрадуть" ваш вільний час.

        Пам'ятайте, дітей треба змалечку вчити самостійно вирішувати свої справи і проблеми, а не робити це за них. Треба привчати їх до праці і не варто виконувати за них домашні завдання і таке інше. 

        Для того, щоб щось отримати, треба докласти зусиль - істинна яку діти повинні усвідомити на все своє життя і передати своїм дітям.

"Якщо ти бажаєш блага своїм дітям
дай їм трохи спізнати холоду і голоду"

                                             Арабське прислів'я

"Щоб здивуватись потрібна мить, 
а щоб зробити дивовижну річ потрібні роки наполегливої праці"

Клод Гельвецій

        Народження дитини - щаслива і дивовижна мить для батьків. А далі - роки терпіння, праці і самопожертви - борг, що зичено нам нашими баттками і який ми повинні з відсотками повернути нашим дітям.